Pelerinaj Boboteaza Israel 2024

5 nopti Betlehem + 1 noapte Nazareth

3
 
Transport
Perioada 15.01.2024 - 21.01.2024
Oferta Speciala
de la
1180
905
per persoana

De ce sa alegeti programul nostru?

*  Suntem agentie organizatoare, licentiata si cu 17 ani experienta in turism

*  Organizam de 16 ani diverse programe in Israel (atat in Israel cat si combinat Iordania-Egipt-Israel)

*  Selectam cu atentie hotelurile pentru a va oferi cel mai bun raport calitate pret

*  Vizitam cele mai importante obiective religioase din Israel si ne relaxam la Marea Moarta

 

Data de plecare: 15 ianuarie 2024

 

Itinerariu pelerinaj Sarbatoarea Bobotezei:

Ziua1 – 15 ian 2024: Prezentare la aeroportul H. Coanda cu 3 ore inainte de plecare. Zbor spre Tel-Aviv. Bun venit in Israel, bun venit in Tara Sfanta! Prima oprire o facem la Biserica Sf. Gheorghe din Lodd, care adaposteste mormantul Sf. Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta. Pornim apoi spre Ein Karem - patria Sf. Ioan Botezatorul, unde se viziteaza Biserica Nasterii Sf. Ioan Botezatorul si Izvorul - unde a avut loc intalnirea Maicii Domnului cu Elisabeta. Transfer la hotel in Betlehem. Cina si cazare.

Ziua2 – 16 ian 2024: Mic dejun. Pornim spre Manastirea Sf. Sava cel Sfintit in desertul Iudeii si Manastirea Sf. Teodosie care adaposteste mai multe Sfinte Moaste. Vizitam Betlehem cu Bisericii Nasterii Domnului Iisus (Catedrala Nativitatii) sub altarul careia vom intra pentru a ajunge la locul nasterii! Continuam cu vizita la Grota Laptelui si Campul Pastorilor. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume unde vom vedea Dudul lui Zaheu apoi ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica de jos asupra Manastirii Carantania. Transfer la hotel in Betlehem. Cina si cazare.

Ziua3 – 17 ian 2024: Mic dejun. Devreme pornim spre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, Biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, Biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt – Hozevitul sau Romanul. Tot in Manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Pornim catre Tel-Aviv unde avem un tur pietonal pana la Biserica Sf. Petru si Fantana Zodiac. Dupa amiaza timp liber in orasului Tel-Aviv. Transfer la hotel in Betlehem. Cina si cazare.

Ziua4 – 18 ian 2024: Mic dejun. Ajungem astazi la Raul Iordan unde suntem partasi la SARBATOAREA BOBOTEZEI, Sf. Liturghie oficiata de Patriarhul grec ortodox al Ierusalimului si unde ne inchinam in Manastirea Sf. Gherasim. In masura in care timpul permite facem si o scurta oprire la Marea Moarta avand posibilitatea de a cumpara produse cosmetice din minerale si namol de la Marea Moarta. Transfer la hotel in Betlehem. Cina si cazare.

Ziua5 – 19 ian 2024: Mic dejun. IERUSALIM – Atingem in aceasta zi apogeul calatoriei noastre in TARA SFANTA! Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Sfintei Cetati, Muntele Maslinilor, vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plans). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Maicii Domnului si Pestera Getsimani si Zidul Plangerii. Vom intra apoi in cetate prin Poarta Leilor si parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul nostru Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Tot aici urcam pe Golgota, atingem Piatra Ungerii si vizitam toate Sfintele Paraclise. Transfer la hotel in Betlehem. Cina si cazare.

Ziua6 – 20 ian 2024: Mic dejun. Pornim spre Galilea, spre Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si al pestilor. Mergem spre Capernaum, oras denumit cetatea Domnului. Urcam pe Muntele Fericirilor unde avem si o priveliste panoramica deosebita asupra Marii Galileii. Continuam cu Cana Galileii si vizitam Biserica Ortodoxa ridicata pe locul casei lui Simion Cananitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin. Suntem la Marea Galileii unde vom avea o plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii si unde contra cost puteti avea un pranz pescaresc. Dupa amiaza ajungem in Nazareth unde oprim la Biserica Catolica Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul apropiat la subsolul careia se afla o mica parte a casei lui Iosif – Grota Familiei Sfinte. Mergem apoi la Biserica Ortodoxa Sf. Gavril tot din Nazaret, care a fost pictata in anul 1977 de catre fratii Morosanu. Conform traditiei ortodoxe locale, Fecioara Maria a primit vestea nasterii Mantuitorului de la Sf. Arhanghel Gavril cand se afla afara pentru a lua apa din izvor iar aceasta Biserica Ortodoxa Sf. Gavril este ridicata deasupra izvorului considerat al Fecioarei Maria. Transfer la hotel in Nazareth. Cina si cazare.

Ziua7 – 21 ian 2024: Mic dejun. Plecam spre Muntele Tabor si vizitam Manastirea Schimbarii la Fata cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Constructia lacasului a fost initiata de calugari romani in anul 1854. Dupa amiaza ajungem la Haifa, splendid oras port aflat la poalele Muntelui Carmel. Aici vom vedea (din punctul de panorama) superbele gradini terasate ale Templului Bahai incluse pe lista patrimoniului UNESCO apoi Biserica Stela Maris, sediu al ordinului calugaresc al Carmelitilor ce are altarul deasupra grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Sosire in Bucuresti.

Ordinea vizitarii obiectivelor poate fi modificata de catre ghid pentru a optimiza timpul!

 

Tarif total: 905 euro/pers cazata in camera dubla

 Supliment cazare camera single: 250 euro

 *Reducere 10 euro/pers pentru camera tripla

 

Tariful include:

-   Transport cu avion din Bucuresti - compania nationala israeliana El Al Airlines

-   Taxe de aeroport

-   Bagaj de mana de maxim 8kg si de cala de maxim 23kg

-   Transport local cu autocar (dotat cu aer conditionat ) conform programului

-   5 nopti cazare Betlehem - Hotel Paradise Premium 3* sau similar si 1 noapte cazare Nazareth - Nof Tavor Hotel 3* sau similar

-   Demipensiune (6 mic dejun-uri si 6 cine)

-   Vizitele din programul prezentat

-   Plimbarea cu vaporul pe Marea Galileii

-   Urcarea pe Muntele Tabor

-   Asistenta turistica

-   Preot ortodox insotitor

-   Ghid in limba romana

-   Insotitor de grup din partea agentiei

 

Tariful NU include:

-   Asigurarea medicala a devenit obligatorie !!!

-   Bacsisuri obligatorii 35eur/pers

-   Bauturile la cina si pranzul pescaresc de la Marea Galileii

 

Conditii de plata:

-   150euro avans la inscriere

-   Diferenta de plata pana la data de 11 decembrie 2023

 

Orar de zbor EL AL:

EL AL 574        15IAN        BUCURESTI OTP – TEL AVIV        11.00 – 13.35

EL AL 571        21IAN        TEL AVIV – BUCURESTI OTP        17.50 – 20.35

Orele de calatorie pot suferi uneori modificari (in functie de schimbarile operate de companiile aeriene)

Rezerva acum

Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.