Oferta Early Booking 1 Iunie 2023 Istanbul

Sejur avion din Bucuresti + 4 nopti cazare + transfer

4
 
Transport
Perioada 01.06.2033 - 05.06.2023
Oferta Speciala
de la
795
570
persoana/sejur

De ce sa alegeti programul nostru?

* Suntem agentie organizatoare, licentiata si cu 16 ani experienta in turism

* Organizam de 15 ani diverse programe in Turcia

* Avem un parteneriat solid pentru zbor cu Turkish Airlines , compania aeriana nationala a Turciei, cu 89 de ani traditie

* Am inclus bagaj de mana si de cala, astfel incat sa nu iti faci griji ca nu ai loc suficient pentru cumparaturi!

Hoteluri propuse:

Celal Sultan Hotel Sultanahmet 4* (situat in cartierul istoric Sultanahmet la cativa pasi de numeroase puncte de atractie renumite din Istanbul)

Camera standard cu mic-dejun – 570 euro/persoana

 

Dosso Dossi Hotel Downtown 5* (situat pe bulevardul Vatan din cartierul Fatih, aproape de zona istorica Sultanahmet)

Camera standard cu mic-dejun – 615 euro/persoana

 

Renaissance Polat Istanbul Hotel 5* (la doar 230 de metri de plaja, Renaissance Polat Istanbul este un hotel luxos de 5 stele cu vedere panoramica la Marea Marmara)

Camera standard cu mic-dejun – 620 euro/persoana

Istanbul este un megalopolis cu o populatie de peste 18,8 miloane, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Alaturi de Atena si Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul, se claseaza printre cele mai venerabile capitale ale Europei, fiind inscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO incepand cu anul 1985. Istanbulul este singurul oras din lume ce se intinde pe malurile a doua continente, Europa si Asia si este situat in nord-estul Marii Marmara. Divertismentul de noapte este bogat in Istanbul.

In districtul Sultanahmet exista un numar de restaurante in cladiri otomane si bizantine restaurate, oferind un decor unic pentru o seara in oras. Un district atractiv in Istanbul este Kumkapi, cu tavernele, barurile si restaurantele sale. Oamenii se intalnesc de ani de zile in districtul Beyoglu la Cicek Pasaji pentru a savura impreuna "raki" si specialitati din fructe de mare. Pe malul Bosforului, Ortaköy este centrul vietii nocturne din Istanbul, cu cluburi de jazz, restaurante cu preparate marine si baruri. De-a lungul tarmului sunt restaurantede prima clasa, cu vedere spre Bosfor. Alte districte interesante in Istanbul sunt Haydarpasa, Uskudar, Eyup, Galata, Perapalas, Eminönü. Fiind capitala a doua imperii total diferite peste 2000 de ani, in Istanbul exista multe situri istorice. Istoria diversa este reflectata de vechile biserici, moschee, palate, muzee si bazaruri.

Cele mai faimoase obiective turistice sunt:

- Hagia Sophia (unul dintre cele mai valoroase repere din Istanbul despre care imparatul bizantin Iustinian a spus: "Slava lui Dumnezeu ca am fost judecat demn de o asemenea lucrare. Solomon, te-am depasit!")

Palatul Topkapı (o expunere orbitoare a artei islamice, cu curti opulente, o gramada de camere decorate somptuos, toate delimitate de ziduri si turnuri aliate cu: Harem unde multele concubine si copii ai sultanului isi petreceau zilele; Curtea a douaPalatele ale BucatariilorCamera Imperiala a Consiliului cu interiorul ei orbitor; Curtea a treia care continea camerele private ale sultanului si unde vedem o colectie impresionanta de relicve ale profetului Muhammad; Camera de Securitate unde este Imperiul Trezoreriei si unde sunteti intampinati cu o multime de obiecte de aur stralucitoare si pietre pretioase. Pentru a vedea pe deplin Palatul Topkapı veti avea nevoie de cel putin o jumatate de zi.)

Moscheea Albastra (cucerirea catedralei a insemnat triumful otomanilor impotriva romanilor, insa acestia nu s-au oprit aici si sultanul Ahmed a dorit un edificiu religios care sa rivalizeze cu catedrala, asa ca a decis construirea uneia dintre cele mai impresionante moschei)

Basilica Cisterna (una dintre atractiile turistice cele mai surprinzatoare, aceasta imensa hala subterana, sustinuta de 336 de coloane in 12 randuri, dupa ce a stocat sursa imperiala de apa pentru imparatii bizantini)

- Palatul Dolmabahçe (somptuos ornat, cu influenta clara a decorarii si arhitecturii europene asupra Imperiului Otoman cu gradinile formale punctate cu fantani, bazine ornamentale si paturi de flori inflorite, interiorul combina elemente de tip rococo, baroc, neoclasic si otoman, cu candelabre de cristal mamut, incrustari din aur si mobilier in stil francez)

Turnul si Podul Galata (in secolul 15, Turnul Galata facea parte din zidul de aparare al regiunii, desi, la origini, in anii 500, el fusese un far iar Podul Galata uneste malurile Cornului de Aur, insa nu numai el este si puntea de legatura dintre doua lumi, dintre centrul Istanbulului și centrul sau istoric, Sultanahmet)

- Marele Bazar (una dintre cele mai mari si mai vechi piete acoperite din lume, pe langa scopul sau comercial, a devenit si un veritabil obiectiv turistic avand nu mai putin de 400 de magazine cu bijuterii, indeosebi aur, decoratiuni, haine, dulciuri ce se intind pe cele peste 60 de strazi)

Bazarul Egiptean sau Piata de Mirodenii (al doilea bazar ca marime dupa Marele Bazar, a fost construit la un secol distanta de acesta si se numeste asa datorita faptului ca, in trecut, aici se comercializau condimente aduse din India, Asia de Sud-Est si Egipt, specific pe care si l-a pastrat pana in prezent).

Rezervare ferma

 

- Transport avion Bucuresti Istanbul si retur, compania TURKISH AIRLINES

- 1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana

- Transfer de grup aeroport-hotel-aeroport

- 4 nopti cazare cu mic-dejun

- Taxe de aeroport

- Asigurarea medicala si storno

Plecare din Bucuresti:

TK1044  01JUN    OTP-IST 09.35 - 11.00

TK1045  05JUN    IST-OTP 19.25 - 20.40

Rezervare ferma

Sunt de acord